Kosár tartalma:
A kosár tartalma jelenleg üres!
Kosár tartalma       ●     Kassza
PRODUCT_FILTER_HEADER
Szín
Ár
Egyedi érték:
-
Rendezés:
Mennyiség oldalanként:

Aranyozott nyakláncok


Aranyozott nyaklánc

 

            Egy ideje széles körben elterjed a fémek más, nemesfémekkel való bevonása, mely egyrészt esztétikai okokra vezethető vissza, másrészt kémiai védelmet nyújt. Az ékszereknél, például az aranyozott nyaklánc estében mindkét célt egyszerre szolgálja.

            Az arany már a történelem kezdete óta ismert, sárgás színű nemesfém. Értékét annak köszönheti, hogy ritka és nehezen oxidálható. Az tiszta arany egy puha fém, ezért könnyen alakítható, nyújtható, akár 0,0001 mm-es vékonyságig. Ez az extra vékonyság egy jól használható anyag, aranyfüstnek is nevezik és dekorációnak vagy éppen más anyagok bevonására alkalmazzák. Érdekes tény, a Parlament arany színű díszítései aranyfüsttel készültek.

            A fémek nagy része idővel oxidálódik, ezért tartóssá tenni vagy ötvözettel vagy bevonattal lehet. Az ezüstöt is használják bevonatként, de az a szulfitok miatt megkopik. Az arany rétegnél ilyen nem történik, ám sok esetben megfigyelhető a kopása. Ezért kell jó minőségű aranyozott nyakláncot vásárolni.

            Az arany helyett aranyozott nyakláncot vásárolni pénztárcakímélő megoldás is, hiszen sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni egy arany réteggel bevont ékszerhez, mint ahhoz, ami teljes egészében arany. Értéke és megítélése az idők folyamán változó, ám az aranyozott ékszernek is van értéke, hiszen mégiscsak tartalmaz aranyat, a technika, amivel készült nagyon finom és különleges.

Hogyan készül az aranyozott nyaklánc? Mi is ez a technika? Hiteles régészeti leletek bizonyítják, hogy már i.e. 2600 évvel is használták az aranyozás technológiáját. Akkoriban még fát vontak be vékony aranyréteggel, amelyet egy szurokréteg tartott meg a fa felületén. Ez a technológia nagyon kis mértékben változott, ez esetben használják az aranyfüstöt, hogy a lehető legvékonyabb rétegben tudják felvinni a bevonatot. A technológia előnye, hogy valódi, 24 karátos aranyréteggel dolgozik. Ez azonban rendkívül költséges, időigényes és komoly szakértelmet igényel. Éppen ezért, manapság csak a legritkább esetekben használják, leginkább dekorációs és restaurációs célra.
Az aranyozás elektronikai úton is kivitelezhető, ennek az elektronikai iparban van nagy haszna, ugyanis az arany nem oxidálódik és kiváló elektromos vezető. Az elektrolitikus, más néven galvanikus aranyozással az elektromos csatlakozók felületét védik meg a korróziótól. Ezen felül számos más területen is alkalmazható a galvanikus aranyozás.
Bizonyos esetekben, ha vastagabb aranyréteggel akarnak bevonni egy fémet, az aranyozást futtatással oldják meg. Ez a technológia már i.e. a IV. században is ismert volt, hiszen az arany olvadás pontja viszonylag alacsony, így a horganyozáshoz hasonló eljárással aranyozni is lehet. Talán ez a legköltségesebb megoldás.
            Az aranyozott nyakláncok manapság már egy újabb technikával is készülhetnek, ez az úgynevezett katalitikus aranyozás, mely egy nagyon bonyolult, ám költséghatékony és biztos megoldás. Az így készült aranyozott nyaklánc nem fog megkopni, arany csillogása időtálló.

Aki egy szép, elegáns, de nem méregdrága ékszerre vágyik, válassza az aranyozott nyakláncot!

 

 

 16ef3c313735798d39ee4e3f084c7dd1 best

 Viszonteladóknak

Ha szeretnéd az ékszereinket te is értékesíteni regisztrálj viszonteladónak.

 article5

Széles mosoly garancia

Minden nálunk forgalmazott ékszerre 30 napos pénzvisszafizetési garanciát adunk.

 

Kapcsolat

Amennyiben kérdésed van, vagy elakadtál a rendeléssel lépj velünk kapcsolatba itt !