Kosár tartalma:
A kosár tartalma jelenleg üres!
Kosár tartalma       ●     Kassza
PRODUCT_FILTER_HEADER
Szín
Ár
Egyedi érték:
-
Rendezés:
Mennyiség oldalanként:

Ezüst medál


Ezüst medál

 

Az ezüst medál népszerűsége az ékszergyártás kezdete óta lankadatlan. Ez köszönhető az ezüst esztétikai értékének és ehhez viszonyítva olcsóbb árának, ezen kívül a medál mint ékszertípus, ékszerkiegészítő fontosságának, mellyel számos dolgot jelölhetünk, fejezhetünk ki.

Az ezüst egy puha nemesfém, mely elemi formában megtalálható a természetben, de kémiai úton is előállítható. Ez az előállíthatóság és a tény, hogy sajnos oxidációra hajlamos, tette az aranynál megszerezhetőbbé. Kezdetben egyenértékűek voltak, de a köztük lévő különbség egyre nőtt és ma is fokozatosan változik, bár nem nagymértékben.

Az ezüst sajnos hajlamos a korrózióra, a levegőben levő kén-hidrogén hatására ezüst-szulfid képződik a felületén, ezáltal megfeketedik. Az ezüst medál tisztítására a fogkrém kimondottan alkalmas, de már lehet kiváló ékszertisztító oldatokat is kapni. A tárolásra érdemes odafigyelni, megfelelően, külön dobozkában tartva, a korrózió sokkal később vagy soha nem jelentkezik. Az áramot az összes ismert elektromos vezetők közül a legjobban, még a réznél is jobban vezeti. Az ezüst hővezető- és fényvisszaverő-képessége minden más féménél jobb, emiatt miatt már az ókorban is tükröket készítettek belőle.

Ékszerkészítésre vagy más tárgyak öntésére csak ötvözetei alkalmasak, a tiszta ezüst túl puha, túl lágy, könnyen kopik. Leginkább rézzel szokták ötvözni, ez nagymértékben növeli szilárdságát, miközben az ötvözet egészen 50% ezüsttartalomig megtartja fehéres, az ezüstre jellemző színét. Finomságát ezrelékben adják meg, tehát a 800-as ezüst ezüsttartalma 800 ezrelék, azaz 80%.

Mostanra az ezüst, bár olcsóbb, alapvető ékszernek számít. Valószínűleg elhanyagolható azon nők százaléka, akiknek ne lenne otthon legalább egy ezüst ékszerük.

Egy ezüst medál nagyon jól mutat ezüstláncon, ezüst karkötőn, de manapság egyre népszerűbb az ezüst és arany kombinációja, így az sem elképzelhetetlen, hogy arany nyakláncon arany és ezüst medál lógjon.

Az ezüst fémes fehéres fénye nem csak az ezüst medál szépségét adja, de külön hangulatot ad az egész megjelenésnek. Erőt és tisztaságot sugároz, régebben az ezüst sokszor jelképezett tisztaságot, hiszen a fémek közül a fehérarany megjelenése előtt ez volt a legfehérebb anyag.

Az ezüsthöz több mitológiai jelenség is kapcsolható, például a vérfarkas vagy más néven farkasember elpusztításának egyetlen eszköze az ezüst golyó vagy ezüst tőr, de némely vámpírbabonában is előjön a fa karó mellett, mint a vámpírtól való megszabadulásra alkalmas tárgy anyaga. Az ezüst, akár ezüst medál formájában is égési sebeket okoz bizonyos misztikus lényeken, mint például a farkasember vagy a vámpír, ezáltal leleplezi azokat. Egyes északi boszorkányhiedelmek az ezüstöt védőtulajdonsággal ruházták fel, ezért fegyvereik vagy ékszereik egy része vagy azoknak díszítése ezüstből készült. Az ezüst védőmedál is sokszor előfordul, mint babonás tárgy.

Egy ezüst medál tökéletes ajándék ballagásra, szalagavatóra, születésnapra vagy bármely jeles alkalomra, stílszerűen egy ezüstlakodalom megünneplésére is.

 

 16ef3c313735798d39ee4e3f084c7dd1 best

 Viszonteladóknak

Ha szeretnéd az ékszereinket te is értékesíteni regisztrálj viszonteladónak.

 article5

Széles mosoly garancia

Minden nálunk forgalmazott ékszerre 30 napos pénzvisszafizetési garanciát adunk.

 

Kapcsolat

Amennyiben kérdésed van, vagy elakadtál a rendeléssel lépj velünk kapcsolatba itt !