Kosár tartalma:
A kosár tartalma jelenleg üres!
Kosár tartalma       ●     Kassza
PRODUCT_FILTER_HEADER
Ár
Egyedi érték:
-
Rendezés:
Mennyiség oldalanként:

Kristály hajékszerek

 

Hajékszer

 

            Ékszer viselésére nem csak a fülünk, nyakunk, karunk, ujjunk alkalmas, hanem hajunkat is díszíthetjük. Erre a célra vannak a különböző hajékszerek.

            Hajékszereket nem csak kontyok, ünnepi frizurák ékesítésére használhatsz, hanem a mindennapokban is mutatós lehet egy egyszerűbb Swarovski kristályos hullámcsat típusú ékszer vagy egy gyöngyös csat. Tulajdonképpen hajékszernek számít minden, ami funkcióján kívül díszítő érékkel is rendelkezik. Szűkebb értelemben az ékszer minőségbe sorolható, csattal vagy felfűzéssel fixálható hajbavalók tartoznak a hajékszer kategóriába.

            Az egyik legismertebb és széles körben használt hajékszer a hullámcsat típusú alapra felépített dísz, mely igen sokféle lehet. Vannak egyszerűbb, fém vagy nemesfém díszek, de vannak kristályos, köves vagy alternatív anyagból készült bizsu „csatok” is. Kibontott hajba tökéletesen megfelelnek, a frufru hátracsatolására vagy oldalt egy kisebb alakításra.

            Másik nagyon ismert és használt ékszer a hajpántszerű hajékesítő. Ezek között vannak merev, hajráf alakú és lazább, pánt típusúak is. A sima, díszítés nélküli, szokványos darabok nem tartoznak a hajékszerek körébe.

            A régi korokat idéző tiara is ismert, de mivel alkalom kevés nyílik a viselésére, kevésbé elterjedt. A tiara lényegében egy nem teljes kör alapú kis korona. A régi időkben jellemző volt, hogy nemes, tehetős családok nő tagjai tiarát hordtak különböző eseményeken, mint például bálok vagy szertartások. Mára a tiara kimondottan a nagy volumenű, nagyestélyis alkalmak kelléke, de ezeken sem viselik sokan. Tiarát szoktak kapni a szépségkirálynő választás nyertesei, ezzel koronázzák meg a királynőnek választott nőt. Különösen nőies és arisztokratikus darab, ám viselése ellenkező hatást válthat ki nagyon könnyen, ha nem a megfelelő alkalomra és nem megfelelő öltözethez viseljük. Tiarát viselve a viselkedésünkre is illő odafigyelni, hiszen a hercegkisasszonyok és királynők komoly viselkedési szabályai köthetők egy tiara látványához.

            A hajékszerek másik típusai az egyedülálló gyöngyök, melyeket kollekcióban lehet kapni és egyenként kell felfűzni vagy felkapcsozni a hajra. Leginkább esküvőkön volt nagy divatja, de mostanában egyre felkapottabb és fantáziadúsan használják. Gyönyörű látványt nyújt a hajban megcsillanó gyöngyök játéka, ez akár egy hétvégi party-n is tökéletesen alkalmas viselet, de elegáns eseményeken sem maradunk alul öltözködésben ilyen jellegű hajékszer viselésével.

            A bizsu hajékszerek készülhetnek fából, fémből. Megtalálható köztük szintén a gyöngy alakú, melyet sokszor afro fonással befont frizura végére húznak fel, de a raszta haj díszítésére is ilyesmit használnak.

            Létezik a hajékszerek egy keleties típusa is, amit úgy kell feltenni, mint egy sapkát. Általában három hosszú, láncszerű részből és a homloknál egy ezeket összefogó díszből áll. A hátsó részen is lehet plusz díszítés, de ez általában egyszerűbb, a hangsúly a homlokdíszen van. Kimondottan romantikus hangulatú darabok, viselésük látványos és stílusos tud lenni.

 

 16ef3c313735798d39ee4e3f084c7dd1 best

 Viszonteladóknak

Ha szeretnéd az ékszereinket te is értékesíteni regisztrálj viszonteladónak.

 article5

Széles mosoly garancia

Minden nálunk forgalmazott ékszerre 30 napos pénzvisszafizetési garanciát adunk.

 

Kapcsolat

Amennyiben kérdésed van, vagy elakadtál a rendeléssel lépj velünk kapcsolatba itt !