Bizsu karkötő - Kristalyplaza.eu

Bizsu karkötő

            A bizsu karkötők terén meghatározhatatlanul nagy a választék. Mindig feltűnik valami új trend, valami új mánia, esetleg elővesznek egy régit vagy a misztikumból merítenek ihletet. Nagy aranykorát éli a bizsu napjainkban, a kifutókról is visszaköszön és komoly szettek ékes darabja lehet.

            Hogy milyen típusai vannak? Nehéz meghatározni, lehet anyag, stílus vagy funkció szerint csoportosítani, de tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy mostanában szinte minden stílus több más stílus ötvözete, divat a kontraszt, a stílusok keverése és az egymástól tartalmilag vagy megnyilvánulásilag eltérő stílusok kombinálása.

            A fent említett sajátosságok miatt érdemes többféle bizsu karkötőt beszerezni, hogy mindig tökéletes legyen a szett.

            A kart ékesítő ékszereknél két fő típus van, a karkötő, mely lazább és a karperec, ami szorosan rásimul a csuklóra és merev anyagú. Karkötő például egy gyöngyből fűzött karékszer vagy egy láncalapú, de a fa vagy fém karika, esetleg a csipke vagy bőr anyagú szorosabb darab inkább karperec.

            A bizsu karkötők divatja nem újkeletű, hiszen nagyon nagy népszerűségnek örvendett a nyolcvanas években vagy Amerikából indulva a hippi korszakban, mikor a természetes anyagok voltak a felkapottak vagy pedig a különböző, újrahasznosítható vagy újragondolható alapanyagokat használták fel. A nyolcvanas években a neon színek, a műanyag hódított, de olyan szinten színes és vibrálós stílusban, hogy nem nagyon lehetett komoly darabokat látni a fiatalok csuklóján.

            A színes, eltűnő darabok ma is kimondottan divatosnak számítanak, de már kicsit komolyabb vonalon felépítve. A túlzottan színes karkötőknél a formavilágban vagy az anyagukban van némi finomság, hogy ellensúlyozza a színes okozta durvaságot. A fa anyag ma is igen népszerű, akár bevonattal, akár önmagában, de az egyéb alternatív anyagok is tért hódítanak.

Nem is olyan régen kezdődött a gumikarkötő mánia, melynek sokféle típusa van. Vannak az átlag sima karperecek, de vannak fűzhető vagy éppen sok darabból álló színes gumikarikák is. Némelyik bizsu karkötő jelentést kordoz magában, némelyik csak az aktuális divatnak való megfelelést hivatott jelezni.

            A sztárok, celebek is imádják a bizsut. Nagyon szélsőséges a divat ilyen téren, mert időnként nagyon komoly, méregdrága, már-már megfizethetetlen briliáns és nemesfém csodákban mutatkoznak, máskor egyszerűen csak egy fantasztikus bizsu karkötőt vesznek fel híres tervezők által megálmodott ruháikhoz. A sznob világszemlélet mára egyre kevésbé van jelen, mivel felismerték az emberek, hogy ami szép, az szép és nem a bevett szokások, a társadalomban elfoglalt hely megjelölése a legfontosabb a megjelenésben, hanem az ízlés, az esztétikus és személyes dolgok kifejeződésre juttatása. A mai világ legfontosabb divatja az egyediségre való törekvés.

            A bizsu karkötők pénztárcabarát darabok, de nem kevésbé szépek és mutatósak, mint drágább, nem bizsu társaik. Nyugodtan viseljük, kombináljuk őket, mert nagyin ízléses vagy éppen extravagáns színezetet adhatnak megjelenésünknek. Legyünk bátrak és ne legyünk sznobok!

Nincs termék ebben a kategóriában.