Ezüst gyűrű - Kristalyplaza.eu

Ezüst gyűrű

 

            Az ezüst a nemes fémek csoportjába sorolható, a természetben elemi formában megtalálható, de kémiailag is előállítható anyag. Formázni könnyű, nem kemény, de formáját tartja. Hajlamos megfeketedni, ez a levegőben előforduló kén-hidrogén hibája, mellyel az ezüst reakcióba lépve ezüst-szulfit réteg keletkezik a fém felületén. Szerencsére könnyen orvosolható némi tisztítással és megfelelő tárolással.

A legrégibb ékszerek nyomai alapján arra lehet következtetni, hogy a nyakláncok, karkötők, fejdíszek megelőzték a gyűrűk megjelenését. Az első komolyabb darabok arany és ezüst gyűrűk voltak, eleinte még nem díszítették őket sem kövekkel, sem más fémekkel.

            Az ezüst gyűrű megítélése az idő folyamán sokszor változott. Még az ókorban kezdetben az arannyal tették egyenlővé az ezüstöt, de ez gyorsan változott és egy kilogramm arany annyit ért, mint tíz kilogramm ezüst. Ez felment egészen hetvenhét kilogrammig a kilencszázas évek közepén, de mára az arány egy a huszonnyolchoz. Az ezüsttel ellentétben az arany nem állítható elő kémiai úton, bár az alkimisták az idők folyamán több ízben kísérleteztek vele. Mindennek ellenére az ezüst is komoly ékszeralapanyag, a belőle készült gyűrű nem bizsu, komoly értékkel, státusszal rendelkezik. A XX. században az udvarlás jelképe az ezüst gyűrű volt, melyből egy lány többet is viselhetett egyszerre, attól függően, hány udvarlója volt. Ezeket az udvarlási ajándékokat általában szív díszítéssel vagy három kőberakással ékesítették. Később ezeket a kezét elnyert férfi arany gyűrűjére cserélte.

            Az ezüst gyűrű fémes csillogása kimondottan elegáns, egyszerűsége komolyságot kölcsönöz neki. Számos mintával, számos berakással készülnek. Az ezüst jól kombinálható más anyagokkal, neutrális színe miatt nem üt el semmitől. Sőt, semlegessége inkább kihozza a díszítés jellegét, zseniális alapként szolgál.

                        Az ezüst gyűrű nem azonos az ezüstözött gyűrűvel. Sokszor fordul elő, hogy a nem nemesfémből készült tárgyakat, mint például étkészlet, ékszerek, esztétikai okból, vagy kémiai védelem céljából ezüstözik. A vékony ezüstréteget elektrolízissel viszik fel, de sajnos idővel ez megkophat, melynek nem szép a végeredménye. Ezüst gyűrű vásárlásakor győződjünk meg a fém eredetiségéről. Az ezüst gyűrű eredetisége könnyen megállapítható, ha belenézünk a belső ívébe. Egy számsornak kell lennie valahol, ami biztosít arról, hogy valóban ezüstből készült.

            Van, aki a szürke, fémes csillogást szereti, annak a legmegfelelőbb választás az ezüst gyűrű. Ha megfelelően tároljuk és tisztítjuk, fényét megtartja, sok-sok éven át használható ékszerünk marad.

            Megfigyelhető, hogy a gyűrű felveszi viselőjének ujjformáját. Az ezüstnél ez hamar bekövetkezik, igen gyorsan idomul tulajdonosa ujjának formájához. Természetesen nem feltűnő ez a torzulás, de ha a gyűrűt levéve megvizsgáljuk a körvonalát, észrevehető, hogy nem szabályos.

            Aki egy komoly, ám nem túl hivalkodó ajándékot keres, nyugodtan válasszon ezüst gyűrűt. Eljegyzési gyűrűnek éppúgy megfelel, mint évfordulós vagy ballagási ajándéknak.

 

Nincs termék ebben a kategóriában.

Ezüst fülbevaló választék

A kristályplaza.eu Ezüst gyűrű webáruházban minden alkalomra, hétköznapra és ünnepre megtalálhatod a az elegáns, személyiségehez passzoló ezüst gyűrűt.

Fontos, hogy a gyűrű puha ezüstből van, a szomszédos ujjadon viselt gyűrű könnyen összekarcolhatja. Az ezüst gyűrűt épp ezért "egyetlen" aznap viselt gyűrűnek ajánljuk.

 

Ezüst gyűrű típusok a gyűrű webáruházban

  • elegáns ezüst gyűrű
  • kristályos ezüst gyűrű
  • Ezüst gomb formájú gyűrű kristályokkal

Mindegyik változatos formákban és stílusban vár Rád!

 

Ezüst gyűrű vásárlás

Az ezüst gyűrű vásárlása gyors és egyszerű. Csak válaszd ki a leginkább tetsző gyűrűket és véglegesítsd a rendelést.

Fizetési módok:

  • Utánvét
  • Bankkártyás fizetés
  • Előre utalás

18 000 Ft feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes.

Elérhetőség:

Telefon: +3620 506 3438

Email:info@kristalyplaza.eu