Fülbevaló - Kristalyplaza.eu

Fülbevalók


Mióta világ a világ, az ember, különösen a nők nagy hangsúlyt fektetnek a kinézetükre. Különböző módokon szépítik, ékesítik magukat, melynek szerves része a különböző tárgyakkal való kísérletezés. A fülbevaló története hosszú időre nyúlik vissza, a divat mellett mindig jelen vannak az örök darabok is, mint például egy sima, egyszerű kő vagy éppen karika alakú fülbevaló. A gyöngyről sem szabad elfeledkezni, klasszikussága mellett újra és újra divatba jön a fülbevaló viselésben is.

fülbevalók anyagára, kinézetére, formájára nem lehet konkrétumot mondani, hiszen bármiből készülhetnek, bármilyen formát ölthetnek és a viselésüknek is csupán a lehetetlenség szab határt. Őseink még csontból készült fülbevalót viseltek, de a csontfaragványokat nem csak a fülükben, hanem testük más pontjain is viselték. Már akkor jellemző volt a fül átlyukasztása. A későbbi, civilizált időkben, hosszú időn keresztül csak a nemes fémekből készült fülbevaló volt elfogadott, értéke csak ennek volt, ám mostanra számos új anyagot fedeztek fel, melyből csodálatos ékszerek készülhetnek.

fülbevaló viselésének van néhány alapszabálya, melyet bizonyos körökben, bizonyos alkalmakkor érdemes betartani, hogy szettünk egységes és megfelelő legyen. A túl hangsúlyos fülbevalók viselése csak abban az esetben megfelelő egy komoly eseményen, ha megjelenésünknek az a legfeltűnőbb darabja. Egy hasonlóan feltűnő ruhával vagy más ékszerrel párosítva túlzásba eshetünk. A másik oldal könnyebben járható, hiszen egy nagyon finom, ízléses, egyszerű darabbal soha nem lehet melléfogni.

A megfelelő fülbevaló kiválasztásánál fontos szempont a szemünk, hajunk színe és az arcformánk valamint az, hogy milyen hajviselet mellett fogjuk a fülünkbe tenni. Kontyhoz éppoly megfelelő a pöttyfülbevaló, mint a hosszú, lelógó vagy nagyobb méretű társa, de egy kiengedett frizuránál inkább a kisebb, visszafogottabb darabok állnak jól. A gyakorlati szempont sem elhanyagolható, egy nagyobb fülbevalóba könnyedén beakad a haj.

fülbevaló meghatározó éke lehet viseletünknek, ha jól használjuk. Hangsúlyozhatja a szemszínt, kifejezheti a stílust és profin variálva vele, tetszetős kontrasztok érhetők el.

Ajándék gyanánt sokan vásárolják ezt a típusú ékszert szeretteinknek, akár születésnapra, akár karácsonyra vagy csak úgy is. Nehéz vele melléfogni, ha egy kicsit is ismerjük azt, akinek szánjuk, bár az alapdarabokat mindenki szereti és a fülbevalóknál is megvannak a kis fekete ruhákhoz hasonló, mindig bevethető típusok.

Mára a fülbevaló alapvető darabja mindennapjainknak. Vannak, akik egy bizonyos ékszert hordanak folyamatosan, de sokan inkább egész ékszerdoboznyit halmoznak fel belőle, hogy mindig a legjobb formájukat hozzák az öltözködésben is. Mindig vannak új darabok, új trendek, melyek a fülbevalók között is megfigyelhetők, de ha éppen nincs a legújabb divathoz passzoló ékszerünk, nyugodtan feltehetünk egyet a klasszikusokból.

fülbevalók divatját követni nem nehéz, folyamatos reklámokkal kerülünk szembe és érdemes a boltok, webáruházak kínálatait is folyamatosan figyelni.

Csökkenő irány beállítása
Nézet Rács Lista

termék 1-30 / 2907

db/oldal
 1. Rating:
  0%
  Arany színű masnis kristály fülbevaló
  2 555 Ft
 2. Rating:
  0%
  Cirkónia kristályos fülbevaló e038c
  5 306 Ft
 3. Rating:
  0%
  Cirkónia kristályos fülbevaló függő
  4 716 Ft
 4. Rating:
  0%
  Cirkónia kristályos fülbevaló e18524
  5 306 Ft
 5. Rating:
  0%
  Fekete cirkónia kristályos fülbevaló
  3 537 Ft
 6. Rating:
  0%
  Cirkónia kristályos pont fülbevaló
  1 965 Ft
 7. Rating:
  0%
  Cirkónia kristályos fülbevaló 2.3 cm
  3 734 Ft
Csökkenő irány beállítása
Nézet Rács Lista

termék 1-30 / 2907

db/oldal