Szettek - Kristalyplaza.eu

Csillogó, divatos ékszer szettek 

Az emberek életében fontos az összhang. A természetet megfigyelve is láthatjuk, hogy annak minden apró részlete összhangban áll az összes többivel. Ha a divatot vagy a stílust vesszük szemügyre, ott is megfigyelhetjük, hogy az ékszer szett mennyire összeszedettnek és harmonikusnak látszik. Azért látszik így, mert valóban ez a helyzet. Ha bármilyen jellegű öltözékhez ékszer szettet választunk, a darabok összecsengve egymással így adva meg a természet által is oly csodásan megvalósított összhangot.

Egyes vélemények szerint, az ember belső értékeit a külseje határozza meg. A külső megtestesítője belsőnknek. Úgy a férfiak, mint a nők sokat foglalkoznak külsejükkel napjainkban.

A nők, már mióta világ a világ, igyekeznek feldíszíteni magukat. Az állatvilágban ez fordítva jellemző, ott a hímek dolga cifráskodni, szép díszes tollazattal, hatalmas sörénnyel vagy éppen magasba nyúló agancsokkal. Napjainkban ezt a szokást átvették a férfiak is, bár egyáltalán nem új keletű dolog, hiszen az ókortól kezdve folyamatosan megjelentek olyan időszakok, mikor a sminkelés és ékszerviselés világon általánosabb bevett szokás volt férfiként is.

Az ékszer szett általában kettő vagy három ékszerből áll. Mindenképpen tartalmaz nyakláncot, amihez vagy karkötő vagy fülbevaló vagy mindkettő jár. Kevésbé általános, de brosst és gyűrűt vagy a ritkán megjelenő tiarát is lehet szettben kapni. A kombináció igen változékony, de a legtöbb esetben minden típusú ékszerből van a többihez passzoló darab, melyeket külön vagy egyben lehet megvásárolni.

Az ékszereknél pont ugyanaz a helyzet, mint a ruha-cipő-táska hármasnál. Ha a cipő illik a táskához, már nagy baj nem lehet. Nos, ha a fülbevalónk illik a nyakláncunkhoz, akkor már jó úton haladunk, de harmadik, nem a szetthez tartozó ékszerrel el tudjuk rontani az összhatást. Ajánlott a szettben hordott ékszereken kívül másfélét nem viselni együtt az egymáshoz illő darabokkal. A gyűrűnél nincs ilyen kikötés, de sokkal szebb az, ha minden egyforma, vagy amiből nincs, azt inkább kihagyjuk.

            Az ékszer szett összeállítható olyan darabokból is, melyek csupán egy bizonyos, ám jelentős pontban egyformák vagy kapcsolódnak egymáshoz. Mindennek csak a fantázia szab határt. Egy állatmotívum esetében például ha madárról van szó, lehet a tolla a fülbevaló, csőrével gyűrűként kapaszkodhat az ujjra, a nyaklánc pedig tollazatának színeiből válogat. A lényeg, hogy legyen az ékszerek között egy közös pont, mely meghatározza a kompozíciót, ezáltal egységet, vagyis az emlegetett összhangot testesíti meg. Ez meríti ki az ékszer szett fogalmát.

            A szettben vásárolt ékszerek nagy előnye, hogy olcsóbban kapható meg együtt a több ékszer, mint ha külön-külön vásárolnánk meg őket. Ha van egy ékszerünk, melyhez nem szereztük be a hozzá tartozó darabokat, később nehezebb, de egyáltalán nem lehetetlen beszerezni őket. A divatékszereket ugyanúgy után gyártják, mint a méregdrága, márkás, klasszikus, komoly darabokat, kivételt csak a nagyon olcsó dolgok jelentenek.

Csökkenő irány beállítása
Nézet Rács Lista

termék 1-30 / 697

db/oldal
 1. Swarovski kristályos ékszerszett 28885
  Rating:
  0%
  8 253 Ft
 2. Swarovski kristályos ékszerszett 26768
  Rating:
  0%
  9 078 Ft
 3. Swarovski kristályos ékszerszett 26359
  Rating:
  0%
  16 176 Ft
 4. Swarovski kristályos ékszerszett 26348
  Rating:
  0%
  15 131 Ft
 5. Swarovski kristályos ékszerszett s25756
  Rating:
  0%
  9 904 Ft
 6. Swarovski kristályos ékszerszett s25493
  Rating:
  0%
  15 406 Ft
 7. Swarovski kristályos ékszerszett s25453
  Rating:
  0%
  11 719 Ft
 8. Swarovski kristályos ékszerszett s25304
  Rating:
  0%
  15 681 Ft
 9. Swarovski kristályos ékszerszett s25281
  Rating:
  0%
  21 733 Ft
 10. Swarovski kristályos ékszerszett s25280
  Rating:
  0%
  21 733 Ft
 11. Swarovski kristályos ékszerszett s25256
  Rating:
  0%
  17 056 Ft
 12. Fehér Gyöngy ékszerszett
  Rating:
  0%
  16 781 Ft
Csökkenő irány beállítása
Nézet Rács Lista

termék 1-30 / 697

db/oldal